Over ons (en jullie)

Voor wie is deze site?

We hebben dit overzicht gemaakt voor verwijzers en jeugdhulpinstellingen in de regio Holland Rijnland. We weten hoeveel druk er op de wijkteams, scholen en huisartsen staat en geloven dat jullie juist in deze tijd de mogelijkheid moeten hebben om je tijd in te zetten voor het gesprek. Daarom ondersteunen wij jullie graag door een actueel overzicht aan te bieden van alle gecontracteerde jeugdhulp in de regio *. Helemaal gratis.

Waarom hebben jullie dit eigenlijk gedaan?

Veel zorgaanbieders hebben tijdelijk of langdurig aanpassingen in hun aanbod doorgevoerd, waardoor het voor veel verwijzers erg onduidelijk is waar ze nu voor bepaalde hulp terecht kunnen. Het bijhouden van de sociale kaart was al erg lastig, maar vanwege de maatregelen die zorgaanbieders hebben getroffen vanwege Covid-19, zoals het sluiten van afdelingen maakt het er niet eenvoudiger op. Tel hierbij op dat het systeem al onder druk staat en je hebt het antwoord.

Onze oplossing

Op deze website vind je een compleet overzicht van al de gecontracteerde hulp voor Jeugd in de regio Holland Rijnland. Het is een actueel aanbod, dus je ziet of er een wachttijd is en of er een COVID19-maatregel is. Om dit te realiseren, hebben we de afgelopen weken elke gecontracteerde jeugdhulpaanbieder in de regio opgebeld om te inventariseren wat het normale aanbod is, en wat de wijzigingen zijn vanwege Corona. We zijn momenteel bezig met de ontwikkeling van een handige tool om dit actueel te houden.

Wie zijn ‘wij’?

Jeugddelta in Coronatijd is een initiatief van een aantal partners (Praktijk Mees, Garage 2020 & Future Facts). Samen hebben we onze schouders onder dit idee gezet en door slim gebruik te maken van o.a. medewerkers die tijdelijk niet kunnen werken (wegens de COVID19 maatregelen), dit ook gerealiseerd.

Wat een leuk initiatief, kunnen wij helpen?

Zeker! Het begint met bekendheid onder de aanbieder en je collega’s. Hoewel we via de bekende kanalen bekend hebben gemaakt hier mee bezig te zijn, zijn veel organisaties druk met andere zaken. Je zou ons helpen door iedereen erop te wijzen dat we met elkaar een hoop tijd (en geld) besparen als we onze informatie up to date houden en dit delen via een centraal punt.

* We doen ons best! Het kan natuurlijk wel zo zijn dat er ergens iets mist. Is je dat opgevallen, laat het ons weten via info@jeugddelta.nl